Antalija

Antalija je turška provinca, ki se nahaja v južni Turčiji, njeno središče pa je istoimensko mesto, ki velja za center turškega turizma. Antalija ima 657 kilometrov obale s plažami, pristanišči in ostanki antičnih mest, mesto Xanatos pa se nahaja tudi pod IONESCOVO zaščito. Center starega dela mesta je rimsko pristanišče sedaj preurejeno v marino, okoli nje pa so ozke tlakovane uličice, polne kavarn, trgovinic in majhnih hotelov. V predelu Lara se nahaja tudi 40 metrski slap Karpuzkaldiran reke Duden, poleg že omenjenega pa je Antalija tudi raj za nakupovanje raznih začimb, tekstila in spominkov, ter idealen prostor za barantanje z neumornimi turškimi trgovci.

Antalija je vedno bolj popularna destinacija tudi za slovenske turiste, ki Turčijo obiskujejo predvsem zaradi počitniške 'all inclusive' (vse vključeno) hotelske ponudbe, torej ponudbe, kjer je v ceno počitnic poleg letalske karte in samega bivanja vključena tudi neomejena ponudba hrane in pijače, brezplačni najem ležalnikov, senčnikov in brisač, pogosto pa tudi športnih objektov v hotelu.

Veliko hotelov, ki jih ponujajo slovenske turistične agencije, se razteza med Antalijo in Alanijo, nahajajo pa se v krajih Belek, Side, Kemer, Okurcalar, Manavgat, Konakli in drugih.

Storitve

Turistični vodniki