Funchal, Portugalska

Funchal leži na južni strani obale in je glavno mesto portugalskega otoka Madeire. Med popotniki gre za eno izmed priljubljenih destinacij, saj lepo spomladansko vreme tam prevladuje skoraj skozi vse leto. Obiskovalci so navdušeni predvsem nad mamljivimi vonji številnih cvetlic, predvsem orhidej in frezij, saj tukaj uspeva številno eksotično cvetje iz Afrike, Azije in Južne Amerike. V okolici zaščitenega naravnega pristanišča se nahaja veliko starih mest, ki ob večerih izžarevajo poseben čar. Restavracije so bogate predvsem s pestro ponudbo školjk; ena izmed specialitet se imenuje Espadaz z naravnim madeirskim vinom, ki jo ne smete izpustiti.

Funchal je primeren za prav vse vrste popotnikov, saj ponuja pestro izbiro za preživljanje prostega časa – ribarjenje na odprtem morju, golf igrišča, squash, ježa konj, primerno pa je tudi za surfarje in zračne jadralce.

Najboljši način dostopa do Funchala je z letalom. Za večjo mobilnost si lahko za čas trajanja vašega obiska najamete vozilo, s pomočjo katerega lahko obiščete tudi bližnje kraje ter se na preprost način približate naravi.