Lizbona

Lizbona je glavno in tudi največje mesto Portugalske. Nahaja se na zahodu države, ob izlivu reke Tejo v Atlantski ocean. Eno izmed najtoplejših evropskih prestolnic so ustanovili Feničani ali Grki, znana pa je predvsem po svoji arhitekturi, saj se v stavbah prepletajo tako gotski, baročni, romanski kot tudi modernistični in postmodernistični elementi. Poleg številnih muzejev med najbolj ogleda vredne znamenitosti spadajo tudi Samostan Jerónimos, Stolp Belém, Trg Rossio, Museu Nacional dos Coches - Narodni kočijaški muzej, ki vsebuje eno izmed največjih kočijaških zbirk na svetu in še lizbonski akvarij Oceanário de Lisboa, ki je največji v Evropi.

Med drugim je Univerza v Lizboni, ena izmed najstarejših višješolskih izobraževalnih institucij na svetu, most Vasca de Game pa je najdaljši most v Evropi. Mesto je gostilo tudi številna mednarodna srečanja, npr. NATA in EU, leta 1994 pa je bila Lizbona tudi evropsko mesto kulture.

Rent a car

Potovanje po Portugalski je najprijetneje z avtom. Če se vam zdi, da je pot do tja dolga in naporna, pomislite tudi o možnosti najema vozila kar na letališču. Ker je konkurenca na tem področju huda, so cene najetih vozil (rent a car) zelo nizke. Portugalska je ravno dovolj majhna, da jo je udobno prepotovati z avtom in najboljši način za to je najem na letališču.